Menu
Your Cart

MEEST GESTELDE VRAGEN

MEEST GESTELDE VRAGEN

U hoeft geen account aan te maken, u kunt ook als gast bestellen.
U kunt uw bestelling ook doorgeven via 0654948030, 0172740834, of gewoon door een mail sturen naar info@bergmansbv.nl

Aangezien de meeste producten op maat worden vervaardigd, is het lastig om vaste prijzen weer te geven. De kosten variëren op basis van de specifieke wensen en eisen van iedere klant.

De prijsbepaling voor op maat gemaakte producten kan aanzienlijk verschillen, afhankelijk van factoren zoals de keuze van materialen, benodigde arbeidstijd en de complexiteit van het ontwerp. Hierdoor is het uitdagend om een vastgesteld tarief vast te stellen voor producten met zulke uiteenlopende specificaties.

Wij leveren aan alle landen binnen de EU.

Onze producten worden over het algemeen op maat en op afroep voor onze klanten vervaardigd.
 Met toewijding aan kwaliteit en precisie streven we ernaar om aan uw specifieke wensen te voldoen.

Standaard hanteren wij een productietijd van 5 tot 10 werkdagen. 

Het schoonmaken en schoon houden van plexiglas vergt iets meer aandacht dan het reinigen van glas.
Dat komt omdat plexiglas krasgevoeliger is dan reguliere beglazing.
Met het juiste schoonmaakmiddel en de juiste materialen blijft plexiglas jarenlang mooi.

Plexiglas of acrylaat schoonmaken doet u het beste met een sopje van warm water en en zachte microvezeldoek.
Schoonmaakmiddelen als spiritus en glasreinigers raden wij af, omdat deze vaste vuildeeltjes (zoals zand en stof) niet oplossen.
Deze worden bij het heen en weer bewegen van de doek over het oppervlak geveegd waardoor deze ze krassen veroorzaken.
Gebruik altijd een ruime hoeveelheid water met een drupje schoonmaakmiddel, hierdoor spoelt het vaste vuil goed weg.
De fijne vezels van een microvezeldoek houden bovendien de vuildeeltjes goed vast.
Spoel de doek regelmatig uit. Het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, zoals wasbenzine, thinner of aceton is uit den boze.
Deze maken het oppervlak week en laten en laten een onherstelbare waas op het plexiglas achter.

Dat is mogelijk, de optie wordt  weergegeven bij de beschikbare betaalmethodes.

Houd er rekening mee dat de productie van uw bestelling pas zal beginnen nadat we de betaling van de factuur hebben ontvangen en verwerkt. Zodra uw bestelling is geplaatst, ontvangt u per e-mail een factuur met alle benodigde betalingsinformatie. Zorg ervoor dat u de betaling tijdig voltooit om vertragingen in de verwerking van uw bestelling te voorkomen.

We streven ernaar om uw producten met de grootst mogelijke zorg en kwaliteit te produceren, en uw tijdige betaling helpt ons dit te realiseren. Als u vragen heeft over uw factuur of het betalingsproces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn hier om u te assisteren.

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van jouw online-bestelling? Bel dan direct met 0654948030, of stuur je wensen per mail naar info@bergmansbv.nl

U producten worden zorgvuldig ingepakt en indien mogelijk met onze eigen bezorgdienst bij u afgeleverd.
Vaak worden we gebeld dat er krassen zitten op het plexiglas.
Veelal is dat er nog een dun beschermlaagje bevindt op het plexiglas, waardoor het lijkt dat het plexiglas bekrast en mat is.
Dit beschermlaagje kunt u met uw nagel makkelijk verwijderen.

Plexiglas is een veelgebruikt en populair materiaal. 
Deze moderne kunststof beschikt over allerlei goede eigenschappen. 
Hierdoor is plexiglas voor diverse uiteenlopende doeleinden inzetbaar.
Plexiglas (acrylaat/Perspex)
Plexiglas ook wel bekend als acrylaat of Perspex en is in veel opzichten een perfecte vervanger van glas. 
Deze stevige kunststof is in verschillende kleuren en diktes te verkrijgen, waardoor het voor veel verschillende doeleinden inzetbaar is, zowel binnen- als buitenshuis. Plexiglas is veiliger, steviger en duurzaam. 

Voordelen van plexiglas (Perspex)
  • Plexiglas is sterker dan glas
Plexiglas is een kunststof, geen écht glas. Dit zorgt ervoor dat plexiglas zo’n 25 keer sterker is dan gewoon glas van gelijke dikte. Een populaire eigenschap van plexiglas is dat het materiaal een stuk flexibeler is dan gewoon glas. Plexiglas van 2 mm is bijvoorbeeld licht buigbaar. 

  • Plexiglas is licht in gewicht
Plexiglas is zo’n 50% lichter in gewicht t.o.v. gewoon glas. Het lichte gewicht van het plexiglas maakt de montage een stuk gemakkelijker. Bovendien hoeft u minder stevig bevestigingsmateriaal te hebben om de plexiglas platen aan de muur te monteren. 

  • Plexiglas is goed bewerkbaar
Een andere positieve eigenschap van plexiglas is dat het materiaal enorm goed te bewerken is.
Omdat het kunststof betreft, en geen gewoon glas, zal het plexiglas niet versplinteren. Dit maakt het mogelijk om plexiglas in iedere gewenste vorm te zagen of frezen. Door middel van boren met een ijzerboortje kunt u gaten in de plexiglas maken, wat nodig kan zijn voor de bevestiging.

  • Plexiglas is duurzaam
Plexiglas is een mooi voorbeeld van een duurzaam materiaal. Het heeft een lange levensduur. Alle plexiglas is voorzien van een UV-beschermlaag. 
Dit zorgt ervoor dat de kunststof niet verweert of vergeelt. Wanneer het materiaal goed wordt onderhouden kan het voor vele jaren meegaan in de oorspronkelijke kleurtint. Tevens is het materiaal enorm geschikt voor buitentoepassingen, omdat het bestand is tegen slechte weersomstandigheden. Ook heeft plexiglas dezelfde isolerende werking als gewoon glas, wat het energieverlies beperkt.

  • Plexiglas laat meer licht door
Een bijzondere eigenschap van helder plexiglas is dat deze een lichtdoorlaat van 92% heeft. Dit percentage is hoger dan de lichtdoorlaat van gewoon glas. Ook bij hogere diktes laat plexiglas veel meer licht door dan gewoon glas van gelijke dikte.
Voor plexiglas dat voor kunstwerken en andere creaties wordt gebruikt geldt dat het voorwerp nóg beter tot zijn recht komt dan achter gewoon glas.

  • Plexiglas is veiliger dan glas
Het laatste, maar zeker niet meest onbelangrijke voordeel van plexiglas: plexiglas is een stuk veiliger dan gewoon glas. Plexiglas wordt beschouwd als 25 keer sterker dan gewoon glas. Zal het materiaal nooit kapot spatten of splinteren.

Nadelen van plexiglas
  • Plexiglas is krasgevoeliger
Doordat plexiglas zachter is dan gewoon glas, is het ook wat gevoeliger voor krassen. Daarom is het erg belangrijk om plexiglas op de juiste manier schoon te maken. Het is erg belangrijk dat u voor het schoonmaken een zachte doek of spons gebruikt. 

  • Plexiglas is niet hittebestendig
Plexiglas is niet hittebestendig, bent u op zoek naar een kunststof vervanger van glas die wél hittebestendig is? Dan kunt u het beste kiezen voor polycarbonaat.

Op dit moment hebben we nog geen showroom.
Bijna alle producten getoond in onze webshop zijn en worden in opdracht van de klant gefabriceerd.

Plexiglas, ook wel bekend als acrylglas of PMMA, is een transparant kunststofmateriaal dat vaak wordt gebruikt als alternatief voor glas vanwege zijn duurzaamheid en lichtheid

Het verwijderen van krassen uit plexiglas kan op verschillende manieren worden aangepakt, afhankelijk van de diepte van de kras. Hier zijn enkele methoden:

Milde krassen:

Polijstmiddel: Gebruik een speciaal polijstmiddel voor kunststof of plexiglas. Breng het polijstmiddel aan met een zachte doek en wrijf in cirkelvormige bewegingen over de kras totdat deze vervaagt.

Tandpasta: Een milde tandpasta (zonder schuurmiddelen) kan worden gebruikt als polijstmiddel. Breng een kleine hoeveelheid aan op de kras, wrijf zachtjes met een zachte doek en poets tot de kras minder zichtbaar is.

Diepere krassen:

Schuurpapier: Voor diepere krassen kun je beginnen met een fijne korrel schuurpapier (bijv. 600 of 800). Bevochtig het plexiglas en schuur voorzichtig in één richting totdat de kras minder opvallend is.

Polijsten met compound: Gebruik een polijstcompound speciaal ontworpen voor kunststoffen. Breng het aan met een polijstschijf of zachte doek en wrijf in cirkelvormige bewegingen.

Een voorbeeld van een polijstcompound die geschikt is voor het polijsten van plexiglas is de "Novus Plastic Polish". Deze compound is speciaal ontworpen om krassen te verwijderen, doffe plekken op te helderen en het oppervlak van kunststoffen, waaronder plexiglas, te herstellen. Het wordt vaak geleverd in verschillende formules, zoals Novus #2 Fine Scratch Remover, die geschikt is voor het verwijderen van fijnere krassen. Het is belangrijk om de instructies op het product zorgvuldig te volgen voor het beste resultaat.

Onthoud dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn tijdens het proces en eerst op een klein, onopvallend gebied te testen. Als de krassen te diep of ernstig zijn, kan professionele hulp nodig zijn om het plexiglas te herstellen.

Welkom bij onze sectie met de meest gestelde vragen (FAQ).
Hier vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen die onze klanten doorgaans hebben.
Mocht uw vraag hier niet worden beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
We staan klaar om u te helpen!